Ion Țurcanu, Istoria Basarabiei

 

Foto_I._Turcanu

 

(născut la 15 ianuarie, 1946, Găureni, Nisporeni) autor, pedagog, istoric, memorialist, profesor universitar om politic și scriitor român din Republica Moldova.

Istoria-Basarabiei-Ion-Turcanu

   

       În noiembrie 2016, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei a avut loc lansarea primului volum al istoricului Ion Țurcanu, intitulat „Istoria Basarabiei. Preludii. Din paleolitic pînă la sfîrşitul Antichităţii”. Un volum ce deschide o sinteză a istoriei Basarabiei în 4-5 volume, care ar prezenta mai desfăşurat toate epocile pe întreg teritoriul acesteia.

   Volumul respectiv cuprinde perioada cea mai întinsă din trecutul spațiului dintre Prut și Nistru – de la începutul epocii de piatră, circa 1,5 mil. de ani în urmă, și până la apusul civilizației antice, respectiv, secolele IV – VI e. n.

 Potrivit directorului Editurii „Ştiinţa”, Gheorghe Prini, această lucrare va completa un gol imens în ştiinţa noastră istorică.

 

 

http://www.moldpres.md/news/2016/11/30/16009549

https://www.nationalmuseum.md/ro/news/arhive/lansarea_volumului_istoria_basarabiei_vol_1_preludii_din_paleolitic_pana_la_sfarsitul_antichitatii_autor_ion_turcanu/

Lasă un comentariu